INFORMATIKA FANLARINI O’QITISHDA WEB TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHNING SAMARALI USULLARI. (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
Ushbu maqolada informatika fanlarini o‘qitishda web texnologiyalarining samarali usullari muhokama qilinadi. Web texnologiyalari, xususan, interaktiv platformalar, onlayn video darsliklar, web-ilovalar, masofaviy ta'lim tizimlari va interaktiv baholash vositalari informatika darslarini qiziqarli, samarali va interaktiv qilishga yordam beradi. Maqolada bu texnologiyalarni o‘qitish jarayoniga integratsiyalashning turli yo‘llari va usullari ko‘rib chiqiladi, shuningdek, ularning talabalarning qiziqishini oshirish, bilimlarini mustahkamlash va amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Web texnologiyalarining ta'limdagi ahamiyati, o‘qituvchi va talabalarga taqdim etadigan qulayliklari, shuningdek, ularning masofaviy ta'lim tizimlarida qanday ishlatilishi haqida batafsil ma'lumot beriladi. Bu maqola o‘qituvchilar va ta'lim tashkilotlari uchun web texnologiyalaridan foydalanishni o‘rganish va o‘quv jarayonini samarali tashkil etishda foydali manba bo‘lishi mumkin.