НЕВРО-ОНКОЛОГИЯ: МИЯ ЎСМАЛАРИ, УЛАРНИ ДАВОЛАШ ВА УЛАРГА ҚАРШИ КУРАШДА ЗАМОНАВИЙ ЁНДАШУВ (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
Мазкур мақолада мия ва орқа мия ўсмалари, уларнинг турлари, ташхиси ва замонавий даволаш усуллари кўриб чиқилган. Невро-онкологиянинг асосий мақсадлари ва вазифалари, шунингдек, ўсмаларнинг келиб чиқиш хусусиятлари, клиник белгилари ва уларга қарши даволаш стратегиялари муҳокама қилинган. Мақола мия ўсмаларига доир турли илмий тадқиқотларни умумлаштирган ҳолда, уларнинг таъсирини пасайтириш ва беморларнинг ҳаёт сифатини яхшилашга йўналтирилган тавсияларни таклиф этади.