ЮРАК ҲУРУЖИДАН КЕЙИНГИ РЕАБИЛИТАЦИЯ САМАРАДОРЛИГИНИ ОШИРИШ (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
Юрак ҳуружи оғир касаллик ҳисобланади. Унинг олдини олиш учун стресс, оғир юклар ташиш, чекиш ва алкоголь истеъмолидан қочиш лозим. Беморлар касалхонани тарк этгандан кейин парҳезга риоя қилиши, жисмоний машқлар билан шуғулланиши ва дориларни ўз вақтида қабул қилиши зарур. Мазкур мақолада юрак ҳуружига учраган беморларнинг тикланиш жараёнини самарали бошқариш усуллари муҳокама қилинган.