ЎТКИР ТОНЗИЛЛИТ: ТИББИЙ ВА МИКРОБИОЛОГИК ХУСУСИЯТЛАР (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
Мақола ўткир тонзиллитнинг тиббий ва микробиологик хусусиятларини ўрганишга бағишланган. Ўткир тонзиллит инфекция орқали томоқдаги лимфоид тўқималар бўлган тонзилларнинг яллиғланиши билан характерланади. Ушбу тадқиқотда бактерияли ва вирусли тонзиллитларнинг клиник, лаборатория ва микробиологик белгиларини аниқлаш учун турли усуллар қўлланилган. Мақолада 63 беморнинг натижалари, ташхис қўйиш ва даволаш усуллари, шунингдек, асоратларнинг олдини олиш масалалари муҳокама қилинади.Бактерияли тонзиллитда антибиотиклар, вирусли ҳолатларда эса симптоматик даволаш самарали эканлиги кўрсатилган.