Ona tili darslarida ta’limiy va tarbiyaviy metodlarning uyg‘unligi (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2024)
O‘zbek tili  O‘zbekiston Respublikasining davlat tili bo‘lib, uning ta’lim muassasalarida o‘qitilishi ijtimoiy, iqtisodiy va ma’naviy ahamiyatga ega. Yoshlarga  ijodiy tafakkur, izlanuvchanlik, mavjud til  imkoniyatlaridan samarali va o‘rinli foydalanish ko‘nikmalarini singdirish, ularni milliy qadriyat va an’analarga sodiqlik ruhida tarbiyalash Ona tili fanining murakkab, ayni paytda muhim vazifalaridan biridir. Ushbu maqolada  Ona tili fanining ta’lim va tarbiya bilan uyg’unlikdagi metodlari tahlil etilgan.