(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada yuqumli kasalliklar bilan kasallangan bemorlarning psixo-emotsional xususiyatlari tibbiyot va psixologiya fanlarining birgalikdagi nuqtai nazaridan o’rganilgan. Xorijiy va mahalliy manbalar asosida tashvish, depressiya, ijtimoiy stigma, izolyatsiya ta’siri va kurashish strategiyalari kabi asosiy mavzular tahlil etilgan. Tadqiqotlar natijalari shuni ko’rsatadiki, yuqumli kasalliklar bemorlarga nafaqat jismoniy, balki kuchli ruhiy ta’sir ham ko’rsatadi. Maqolada psixologik yordamning tibbiy davolash jarayonidagi ahamiyati alohida ta’kidlanadi.