(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada kimyo fanining bugungi kundagi dolzarb muammolari, jumladan ekologik ifloslanish, tabiiy resurslarning kamayib borishi, yashil kimyo tamoyillarini joriy etish hamda innovatsion texnologiyalarning rivojlanishi bilan bog‘liq masalalar atroflicha tahlil qilinadi. Ayniqsa, sanoat korxonalaridan ajralib chiqayotgan zararli moddalar, atmosfera, suv va tuproqning ifloslanish darajasi hamda ularning biosferaga salbiy ta’siri masalalariga alohida e’tibor qaratiladi.Shuningdek, kimyo sanoatining atrof-muhitga ko‘rsatayotgan ta’siri, ekologik muvozanatning buzilishi va inson salomatligiga xavf tug‘diruvchi omillar ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Ushbu muammolarni kamaytirish maqsadida chiqindilarni qayta ishlash, ekologik xavfsiz texnologiyalarni keng joriy etish, resurslardan oqilona foydalanish hamda energiya tejamkor usullarni qo‘llash zarurligi ko‘rsatib o‘tiladi.