(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada biomassadan yoqilg‘i va kimyoviy moddalar ajratib olishning asosiy usullari, texnologik bosqichlari, ekologik va iqtisodiy ahamiyati yoritiladi. Biomassa o‘simlik qoldiqlari, yog‘och chiqindilari, qishloq xo‘jaligi mahsulotlari, oziq-ovqat sanoati chiqindilari va organik maishiy chiqindilardan iborat qayta tiklanuvchi xomashyo hisoblanadi. Undan bioetanol, biodizel, biogaz, biochar, organik kislotalar, furfural, levulin kislotasi va boshqa qimmatli mahsulotlar olish mumkin.