(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Tana Vazni Indeksi (TVI) tushunchasi, uning hisoblash usullari va endokrin tizim patologiyalari rivojlanishidagi o‘rni tahlil qilinadi. TVI ko‘rsatkichlarining leptinrezistentlik, insulinrezistentlik va visseral semizlik bilan korrelyatsiyasi chet el klinik standartlari (JSST, Harvard) asosida ilmiy asoslangan.