(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada inson hayotidagi eng muqaddas ikki tushuncha - Ona va Vatan o‘rtasidagi ruhiy yaqinlik tahlil qilinadi. Muallif “Nega Vatan onaga qiyoslanadi?” degan savolga javob izlar ekan, ona mehri bilan yurt tuprog‘i o‘rtasidagi o‘xshashliklarni hayotiy misollar orqali yoritib beradi. Maqolada vatanparvarlik tuyg‘usi shunchaki dabdabali gap emas, balki onaga bo‘lgan cheksiz ehtirom va sadoqatning uzviy davomi ekanligi asoslab berilgan. Shuningdek, maqolada yurt tuprog‘ining muqaddasligi, kindik qoni to‘kilgan maskanning inson ruhiyatiga ta’siri hamda vatanni sevish imonning bir bo‘lagi ekanligi ta’kidlanadi. Mazkur ish kitobxonda vatanparvarlik tuyg‘usini uyg‘otish bilan birga, har bir qarich tuproqni ona kabi ardoqlashga chorlaydi.