(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada harbiy xizmatchilar uchun maxsus jismoniy mashg‘ulotlar dasturini ishlab chiqish hamda uning samaradorligini baholash usullari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida zamonaviy trening metodlari asosida mashg‘ulotlar dasturi ishlab chiqilib, tajriba va nazorat guruhlari orqali sinovdan o‘tkazildi. Jismoniy sifatlar — kuch, chidamlilik, tezkorlik va funksional tayyorgarlik ko‘rsatkichlari maxsus testlar yordamida baholandi.