(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada oshqozon va ichaklarning anatomik tuzilishi hamda ularning ovqat hazm qilish jarayonidagi o‘rni ilmiy asosda yoritilgan. Oshqozonning morfologik tuzilishi, uning asosiy qismlari va devor qatlamlari, shuningdek, mexanik va kimyoviy hazm jarayonidagi roli batafsil tahlil qilingan. Ingichka va yo‘g‘on ichaklarning anatomik xususiyatlari, ularning hazm va so‘rilishdagi funksiyalari, ichak mikroflorasining ahamiyati keng yoritilgan. Shuningdek, ovqat hazm qilish tizimining nerv va gormonal boshqaruvi hamda ayrim kasalliklarning anatomik asoslari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari ovqat hazm qilish tizimi organlarining o‘zaro uyg‘un ishlashi organizm faoliyati uchun muhim ekanligini ko‘rsatadi.