(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada metall va qotishmalardagi deformatsiya jarayonlari hamda ularning mexanik xossalarga ko’rsatadigan ta’siri keng qamrovli ilmiy tahlil asosida o’rganiladi. Plastik deformatsiya mexanizmlari, dislokatsiyalar kinetikasi, mustahkamlanish hodisalari va turli usullar o’rtasidagi taqqoslama o’rganiladi. Sovuq va issiq deformatsiya, shuningdek zamonaviy texnologiyalar — ultrasonik va termomexanik usullar — xossalarga ta’siri jihatidan solishtiriladi.