(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada yuqori haroratga chidamli materiallar - xususan nikel va kobalt asosidagi superqotishmalar - tarkibi, mexanik xossalari va termik barqarorligi nuqtai nazaridan qiyosiy tahlil qilinadi. Gaz turbinalarida qo‘llaniladigan qotishmalarning ishlash chegaralari, qoplama texnologiyalari va kristallografik tuzilishning yuksak ishlash haroratlaridagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Maqola zamonaviy energetika va aviatsiya sanoatida ushbu materiallarning dolzarbligi, shuningdek termik barqarorlikni oshirishning istiqbolli yo‘nalishlarini yoritadi.