(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada kompozit materiallarning tuzilishi, asosiy turlari va mexanik xossalari tahlil qilinadi. Uglerod tolali va shisha tolali kompozitlarning aviasiya, avtomobilsozlik hamda qurilish sanoatidagi amaliy qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi. Kompozit materiallarni ishlab chiqarish texnologiyalari, shu jumladan, avtoklavli qoliplash, infuzion usul va filament o‘rash jarayonlari tavsiflanadi. Bundan tashqari, engil va mustahkam konstruksiyalar yaratishda kompozitlardan foydalanishning iqtisodiy va muhandislik afzalliklari yoritiladi.