(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada nerv to‘qimasining morfologik tuzilishi, asosiy hujayraviy tarkibi, neyronlar va nevrogliya hujayralarining funksional o‘zaro bog‘liqligi ilmiy manbalar asosida tahlil qilindi. Nerv to‘qimasi organizmda ta’sirotni qabul qilish, uni qayta ishlash, impuls hosil qilish va javob reaksiyasini shakllantirishda yetakchi o‘rin tutadi