(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada CO₂ ni sun’iy yoqilg‘iga aylantirish jarayonlarida nanokatalizatorlarning roli va energetik samaradorlik masalalari o‘rganilgan. Atmosferadagi karbon dioksid miqdorining ortishi global iqlim o‘zgarishining asosiy omillaridan biri bo‘lib, uni foydali kimyoviy mahsulotlarga aylantirish dolzarb ilmiy yo‘nalish hisoblanadi. Tadqiqotda CO₂ ni metanol, metan va boshqa uglevodorodlarga aylantirishda qo‘llaniladigan nanokatalizatorlar.