(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada karbonat angidrid (CO₂) ni kimyoviy qayta ishlash texnologiyalari va uglerod neytrallikka erishish yo‘llari tahlil qilinadi. CO₂ ni foydali kimyoviy mahsulotlarga, masalan metanol, metan, karbonatlar va boshqa organik birikmalarga aylantirish jarayonlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, katalitik tizimlar, elektrokimyoviy reduksiya usullari va zamonaviy sanoat texnologiyalarining samaradorligi o‘rganiladi. Atmosferadagi CO₂ miqdorini kamaytirish orqali global iqlim o‘zgarishining oldini olish va ekologik barqarorlikni ta’minlash masalalari yoritiladi.