(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada matematik masalalarni yechish jarayonida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining mantiqiy fikrlash va ijtimoiy kompetensiyalarini rivojlantirish masalasi tahlil qilinadi. Boshlang‘ich ta’limda matematika fani faqat hisoblash amallarini o‘rgatish vositasi emas, balki o‘quvchining fikrlash tartibi, sabab-oqibat bog‘lanishini anglash, muammoni ko‘ra olish, yechim izlash, dalillash va xulosa chiqarish qobiliyatini shakllantiruvchi muhim pedagogik maydon hisoblanadi.