(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim muassasalarida o‘quvchilarning huquqiy kompetentligini shakllantirishning amaliy asoslari tahlil qilinadi. Huquqiy kompetentlik faqat qonunlarni bilish emas, balki o‘z huquq va majburiyatlarini anglash, real hayotiy vaziyatlarda qonuniy yo‘l tutish, boshqalarning huquqlarini hurmat qilish, mas’uliyatli qaror qabul qilish va jamiyatdagi ijtimoiy tartibga ongli munosabatda bo‘lish qobiliyatidir.