(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Avtomatlashtirish — bu boshqaruv tizimlari, aqlli elektron qurilmalar, o‘lchov asboblari va yangi aloqa texnologiyalaridan foydalanish orqali ish sifatini oshirish, tizimni yaxshiroq kuzatish va boshqarish hamda insonning tizimga bevosita aralashuvini kamaytirish jarayonidir. Avtomatlashtirish jahon iqtisodiyotida tobora muhim rol o‘ynamoqda. U nafaqat ishlab chiqarish sohalarida, balki energetika sektorida ham sezilarli ta’sir ko‘rsatdi.