(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada portativ elektrokardiografiya (EKG) qurilmalarining nazariy asoslari, texnik tuzilishi, ishlash prinsiplari hamda zamonaviy tibbiyotdagi o‘rni keng tahlil qilinadi. Yurakning bioelektrik faoliyati, signal hosil bo‘lish mexanizmi va uni qayd etish usullari ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, portativ EKG qurilmalarining turlari, ularning afzalliklari, kamchiliklari, klinik qo‘llanilishi va telemeditsinadagi roli batafsil bayon etiladi. Maqolada zamonaviy texnologiyalar, jumladan, sun’iy intellekt va mobil tibbiyot bilan integratsiya masalalari ham ko‘rib chiqiladi.