(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Gipotireoz qalqonsimon bez gormonlari yetishmovchiligi bilanb kechadigan endokrin holat bo‘lib, o‘smirlik davrida jismoniy o‘sish, jinsiy yetilish,npsixoemotsional barqarorlik, o‘quv faoliyati va umumiy metabolizmga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi.