(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada huquqiy xulq-atvor va huquqbuzarlik tushunchalari tahlil qilinadi. Huquqiy xulq-atvor, umuman olganda, shaxsning ijtimoiy munosabatlarda qanday harakat qilishini belgilaydi. Huquqbuzarlik esa, bu xulq-atvorning huquqiy qoidalar bilan mos kelmasligi holatidir. Huquqbuzarliklar yuridik javobgarlikni keltirib chiqaradi, bu esa shaxsning huquqiy javobgarlik doirasida qanday harakat qilishini ta’minlaydi.