(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada laboratoriya sharoitida sun’iy olmoslar ishlab chiqarishning ikkita asosiy usuli — HPHT (yuqori bosim va yuqori harorat) hamda CVD (kimyoviy bug‘ fazasidan cho‘ktirish) — batafsil tahlil qilingan. Maqolada sun’iy olmoslarning fizik-kimyoviy xossalari, tabiiy olmoslar bilan taqqoslanishi, sanoat va ilmiy tadqiqotlardagi qo‘llanilishi, shuningdek, ushbu sohadagi eng muhim tajriba va kashfiyotlar yoritiladi. Foydalanilgan adabiyotlar xalqaro ilmiy jurnallar va nufuzli manbalarga asoslanadi.