(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada qonuniylik va huquqiy tartibotning asosiy jihatlari tahlil qilingan. Davlat va huquq nazariyasi doirasida qonuniylikning ahamiyati, uning ijtimoiy va siyosiy hayotdagi o’rni, shuningdek, huquqiy tartibotning muhim xususiyatlari ko’rib chiqiladi. Maqola, huquqiy tartibotning qoidalari va qonuniylikni ta’minlashdagi roli haqida chuqur tahlillarni o’z ichiga oladi. Shuningdek, ushbu muammolarni hal qilish uchun takliflar beriladi. Ushbu tadqiqotning maqsadi huquqiy tartibotni rivojlantirish va qonuniylikni mustahkamlashdir. Maqola, huquqiy tizimning samaradorligini oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar bilan yakunlanadi.