(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada huquqiy xulq-atvor va huquqbuzarlik tushunchalari tahlil qilinadi. Huquqiy xulq-atvor, umuman olganda, shaxsning ijtimoiy munosabatlarda qanday harakat qilishini belgilaydi. Huquqbuzarlik esa, bu xulq-atvorning huquqiy qoidalar bilan mos kelmasligi holatidir. Huquqbuzarliklar yuridik javobgarlikni keltirib chiqaradi, bu esa shaxsning huquqiy javobgarlik doirasida qanday harakat qilishini ta’minlaydi. Maqola muhokama qilinayotgan masalaning nazariy asoslari, huquqiy me’yorlar va amaliy holatlarni taqdim etadi. Shuningdek, huquqbuzarliklar va yuridik javobgarlik o’rtasidagi bog’liqlik, davlat va jamiyat uchun muhim ahamiyatga ega. Ushbu tadqiqot jamiyatda huquqiy xulq-atvorni rivojlantirish va huquqbuzarliklarni kamaytirishga qaratilgan muhim tavsiyalarni keltirib chiqaradi.