(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada qonuniylik va huquqiy tartibotning nazariy asoslari tahlil qilinadi. Davlat va huquq nazariyasi doirasida qonuniylik tushunchasi, uning o‘rni va ahamiyati, shuningdek, huquqiy tartibotni ta’minlash mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada davlat va huquq o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik, huquqiy tartibotning tashkil etilishidagi omillar, shuningdek, xalqaro tajribalar asosida qonuniylikni ta’minlash yo‘lida amalga oshirilgan tadbirlar tahlil qilinadi. Ushbu tadqiqot huquqiy tizimning samaradorligini oshirishga va demokratik prinsiplarga asoslangan qonuniylikni ta’minlash masalalariga e’tibor qaratadi. Maqola, shuningdek, qonuniylik va huquqiy tartibotning kelgusidagi rivojlanish yo‘nalishlarini belgilashga yordam beradi.