(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqola davlat va huquq nazariyasining rivojlanish istiqbollari va yo’llarini o’rganishga bag’ishlangan. Mamlakatimizda davlat va huquq tizimining yanada takomillashuvi, demokratik qadriyatlarning mustahkamlanishi, huquqiy madaniyatning oshishi kabi masalalar muhokama qilinadi. Davlatning roli va ahamiyati, huquqiy tizimning islohoti, shuningdek, yangi qonunchilik tashabbuslari tahlil qilinadi. O’zbekiston Respublikasining davlat va huquq sohasidagi o’zgarishlari, shuningdek, xalqaro tajribalar bilan solishtirish ko’zda tutilgan. Ushbu maqola orqali davlat va huquq nazariyasining rivojlanishidagi muhim tendensiyalar va kelajakdagi imkoniyatlar haqida umumiy tasavvur beriladi