(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada huquqiy tartibga solish mexanizmi, uning asosiy komponentlari va davlat va huquq nazariyasi doirasidagi o’rni tahlil qilinadi. Huquqiy tartibga solish mexanizmlari, davlat boshqaruvidagi rolini oshirish, ijtimoiy munosabatlarni tartibga solish va qonun ustuvorligini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega. Maqolada huquqiy tartibga solish mexanizmiga ta’sir etuvchi omillar, ularning samaradorligi va huquqiy tizimdagi o’zgarishlarga qanday javob bera olishlari ko’rib chiqiladi. Shuningdek, o’zbekistonlik mutaxassislarning fikrlari va tadqiqotlari asosida huquqiy tartibga solish mexanizmining kelgusi rivojlanish yo’nalishlari ham tahlil qilinadi. Ushbu maqola huquqiy tartibga solish mexanizmi va uning davlat va huquq nazariyasi bilan aloqasi bo’yicha yangi bilimlar keltirishga qaratilgan