(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada yurak va qon aylanish tizimining inson organizmidagi funksional ahamiyati chuqur tahlil qilinadi. Tizimning asosiy vazifalari — transport, regulyator, himoya va homeostazni saqlash funksiyalari ilmiy asosda keng yoritilgan. Shuningdek, yurak-qon tomir tizimi kasalliklarining zamonaviy epidemiologiyasi, ularning rivojlanish mexanizmlari va oldini olish choralariga alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, yurak-qon tomir tizimi organizmning barcha tizimlari bilan uzviy bog‘liq bo‘lib, uning buzilishi og‘ir patologik holatlarga olib keladi.