(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Talabalar oʻrtasida temir tanqisligi anemiyasi (TTA) jahon miqyosida keng tarqalgan sog‘liq muammosi hisoblanadi. Ushbu maqolada TTA ning talabalarda tarqalishi, asosiy sabablari, simptomlari va profilaktika strategiyalari tahlil qilinadi. Maqolada so‘nggi epidemiologik tadqiqotlar va ilmiy adabiyotlar asosida TTA ning yoshlar orasida sog‘liq va o‘quv faoliyatiga ta’siri koʻrib chiqiladi. Natijalar profilaktik choralar, jumladan, temir bilan boyitilgan ovqatlanish, sog‘lom turmush tarzi va muntazam tibbiy skrining zarurligini ta’kidlaydi. Maqola sog‘liqni saqlash va oliy ta’lim muassasalari uchun amaliy tavsiyalar beradi.