(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada qo‘shilgan qiymat solig‘ining (QQS) iqtisodiy mohiyati, uni hisoblash mexanizmlari hamda hisob-kitoblarni soliq organlariga taqdim etish tartibi tahlil qilingan. Shuningdek, QQSning fiskal ahamiyati, uning iqtisodiyotni tartibga solishdagi o‘rni, amaldagi tizimdagi muammolar va ularni bartaraf etish yo‘nalishlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari QQS ma’murchiligini takomillashtirish va byudjet daromadlarini oshirishga xizmat qiladi.