(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda mol-mulk solig‘ining iqtisodiy mohiyati, huquqiy asoslari hamda uni hisoblash va undirish mexanizmlarining o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, yuridik va jismoniy shaxslarning mol-mulkini soliqqa tortishdagi farqlar, zamonaviy islohotlar va mavjud muammolar ko‘rib chiqilib, tizimni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy takliflar ishlab chiqilgan