(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada Surxandaryo viloyatining temiryo‘l tarmog‘ining mintaqaviy rivojlanishga ta’siri tahlil qilinadi. Temiryo‘l transporti nafaqat viloyat ichki qatnovini ta’minlash, balki iqtisodiy integratsiyani kuchaytirish va xalqaro savdo imkoniyatlarini kengaytirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqola temiryo‘l tarmog‘ining viloyatdagi iqtisodiy rivojlanish, ijtimoiy holat va ekologik ta’sirlariga qanday hissa qo‘shayotgani haqida so‘nggi yillarda olib borilgan tadqiqotlarga asoslanadi. Shuningdek, tarmoqning modernizatsiyasi va yangi yo‘nalishlarning ochilishi viloyatni boshqa hududlar bilan yanada mustahkam bog‘lash imkonini yaratadi. Temiryo‘l tarmog‘ining rivojlanishi nafaqat sanoat va qishloq xo‘jaligiga, balki aholi orasida transport harakatchanligini oshirishga, yangi ish o‘rinlari yaratishga ham ta’sir qiladi. Ushbu tadqiqotda Surxandaryo viloyatining temiryo‘l tarmog‘ining rivojlanishining iqtisodiy va ijtimoiy natijalari chuqur tahlil qilinadi. Maqola temiryo‘l transportining mintaqaviy rivojlanishdagi rolini o‘rganish uchun metodik yondashuvni taqdim etadi.