(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek kashtachiligining hududiy turlari va badiiy-uslubiy xususiyatlari ta’lim jarayonida tahliliy yondashuv asosida yoritiladi. Tadqiqotning maqsadi kashtachilik namunalari ornamentik tuzilishi, kompozitsiya mantiqi, rang yechimlari hamda tikuv texnikalarini tizimli tasniflashdir. Metodologiya sifatida qiyosiy-tarixiy, formal-kompozitsion va didaktik tahlil usullari qo‘llanadi. Ilmiy yangilik kashtachilikni “makon-uslub-texnika” triadasi bo‘yicha o‘qitishga mos modelda izohlashdan iborat.