(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada xalqaro ilg‘or tajribalar asosida pedagogik konfliktlarni bartaraf etish usullarini aniqlash va ularni ta’lim jarayoniga samarali integratsiya qilish masalalari kompleks tarzda tahlil etiladi. Ta’lim muhitida yuzaga keladigan konfliktlarning psixologik-pedagogik mohiyati, ularning kelib chiqish sabablari hamda ta’lim sifatiga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, rivojlangan mamlakatlar ta’lim tizimida qo‘llanilayotgan konfliktlarni boshqarish va hal etish strategiyalari, jumladan, mediatsiya, muzokara, reflektiv yondashuv va emotsional intellektga asoslangan metodlarning samaradorligi o‘rganiladi. Maqolada pedagogik konfliktlarni konstruktiv hal etish orqali sog‘lom psixologik muhit yaratish, o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi ijtimoiy-psixologik munosabatlarni mustahkamlash hamda ta’lim samaradorligini oshirish yo‘llari asoslab beriladi.