(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida savod chiqarish jarayonining psixologik va pedagogik asoslari tahlil qilinadi. O‘quvchilarning yosh xususiyatlari, idrok, tafakkur, nutq rivoji, hamda o‘qitish metodlarining samaradorligi yoritiladi. Shuningdek, savod o‘rgatish jarayonida qo‘llaniladigan zamonaviy yondashuvlar va metodlarning ahamiyati ochib beriladi.