(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada Escherichia coli bakteriyasining mikrobiologik va virusologik jihatlari zamonaviy ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda bakteriyaning morfologik, tinctorial, kultural va biokimyoviy xususiyatlari, patogen shtammlarining tasnifi, virulentlik omillari hamda enterik va ekstraintestinal infeksiyalardagi roli yoritiladi. Shuningdek, bakteriofaglar bilan o‘zaro ta’siri, faglar orqali genetik material almashinuvi va antibiotiklarga chidamlilik shakllanishidagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Maqolada laborator diagnostika usullari, molekulyar genetik identifikatsiya metodlari hamda profilaktika choralari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Olingan ma’lumotlar Escherichia coli ning klinik amaliyot va jamoat salomatligidagi dolzarb ahamiyatini ko‘rsatadi hamda zamonaviy infeksion nazorat strategiyalarini takomillashtirish zarurligini asoslaydi.