(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy tibbiyotda lotin tilining saqlanib qolish omillari va uning terminologik tizimdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, ingliz tili yetakchi kommunikativ vosita sifatida qo‘llanilayotgan bo‘lsa-da, lotin tili tibbiy terminlarning asosiy manbai sifatida ahamiyatini saqlab qolmoqda. Lotin tilining aniqligi, barqarorligi va standartlashganligi uning ilmiy terminologiyada muhim rol o‘ynashini ta’minlaydi. Shuningdek, uni saqlab qolish yo‘llari asoslab beriladi