(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu mavzu turizm xavfsizligini ta’minlash sohasida xorijiy davlatlarda shakllangan huquqiy, tashkiliy va texnologik yondashuvlarni qiyosiy tahlil qilishga bag‘ishlanadi. Xorijiy amaliyotda turizm xavfsizligi turistning hayoti va sog‘lig‘i, huquq va erkinliklari hamda mulkiy manfaatlarini himoya qilish bilan birga, turizm infratuzilmasining uzluksiz ishlashi, jamoat tartibi, transport, sanitariya-epidemiologik barqarorlik va favqulodda vaziyatlarga tayyorgarlikni qamrab oluvchi kompleks tizim sifatida talqin etiladi.