(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada bolalarda uchraydigan respirator infeksiyalarning keng tarqalgan turlari, ularning sabablari, klinik belgilari hamda zamonaviy diagnostika va davolash usullari tahlil qilinadi. Bolalar organizmining immunologik xususiyatlari sababli, respirator kasalliklar ayniqsa erta yoshda tez-tez uchrab turadi. Shu boisdan, infektsiyalarni erta aniqlash, samarali davolash va profilaktika choralari ko‘rish muhim ahamiyat kasb etadi.