(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Maqolada qon bosimining inson organizmidagi fiziologik ahamiyati, uning o‘zgarishlari natijasida yuzaga keladigan salomatlik muammolari hamda qon bosimi darajasining me’yordan og‘ishi yurak-qon tomir tizimi faoliyatiga bevosita ta’sir ko‘rsatishi ilmiy jihatdan yoritib beriladi. Nazariy tahlil va statistik ma’lumotlardan foydalanildi. xususan, gipertoniya yurak va miya faoliyatiga jiddiy xavf tug‘diradi.Shuningdek, qon bosimini nazorat qilish orqali ko‘plab kasalliklarning oldini olish mumkin.