(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Bachadon miomasi reproduktiv yoshdagi ayollarda eng ko‘p uchraydigan yaxshi sifatli o‘smalardan biri bo‘lib, u ko‘pincha uzoq vaqt simptomsiz kechadi, ammo ayrim bemorlarda ko‘p hayz qon ketishi, tos sohasida bosim, surunkali og‘riq, siydik va ichak faoliyati buzilishi, bepushtlik hamda homiladorlik asoratlariga sabab bo‘ladi. Ushbu maqolaning maqsadi bachadon miomasining klinik ko‘rinishi, tashxis qo‘yish algoritmi va zamonaviy davolash tamoyillarini tizimli tahlil qilishdan iborat.