(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Endometrioz reproduktiv yoshdagi ayollarda keng uchraydigan, surunkali og‘riq, dismenoreya, dispareuniya, ichak va siydik chiqarish bilan bog‘liq siklik simptomlar hamda bepushtlik bilan namoyon bo‘ladigan murakkab ginekologik kasallikdir. Kasallikning eng jiddiy muammolaridan biri tashxis qo‘yilishining kechikishidir.