(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek xalqining ardoqli shoiri Muhammad Yusuf ijodining markaziy va yetakchi mavzusi bo‘lmish vatanparvarlik fazilati hamda uning badiiy talqini tahlil qilinadi. Shoirning sodda va ravon tilda yaratilgan asarlari orqali milliy o‘zlikni anglash, yurt sog‘inchi va vatanparvarlikning o‘ziga xos xususiyatlari ochib berilgan. Shuningdek, Prezident Shavkat Mirziyoyevning shoir ijodiga bergan yuksak bahosi va Muhammad Yusuf xotirasini abadiylashtirish borasida amalga oshirilgan madaniy-ma’rifiy ishlarga ham to‘xtalib o‘tiladi.