(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada valyuta bozorining mohiyati, uning tarkibiy tuzilishi va zamonaviy iqtisodiyotdagi fundamental o’rni tadqiq etiladi. Shuningdek, valyuta kurslarining shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar, milliy valyuta barqarorligini ta’minlash mexanizmlari va xalqaro moliya tizimidagi o’zgarishlarning mamlakat iqtisodiy xavfsizligiga ta’siri tahlil qilingan. Maqola yakunida valyuta operatsiyalarini tartibga solish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar keltirilgan