(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada Islom bank tizimining nazariy-huquqiy asoslari va uning an’anaviy bank tizimidan farqli jihatlari tadqiq etilgan. Islomiy moliya tamoyillari, xususan, sudxo‘rlikning (ribo) taqiqlanishi, foyda va zararni baham ko‘rish mexanizmlari hamda aktivlar bilan ta’minlanganlik masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, O‘zbekiston moliya bozorida islomiy moliya xizmatlarini joriy etishning istiqbollari, mavjud huquqiy to‘siqlar va ularni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy takliflar keltirilgan.