(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada Shukur Xolmirzayev ning “On sakkizga kirmagan kim bor?” asari badiiy-tahliliy jihatdan o‘rganiladi. Asarda o‘smirlik davrining murakkab ruhiy kechinmalari, yosh qalbning hayotga, muhabbatga, or-nomus va mas’uliyatga bo‘lgan munosabati teran tasvirlangan. Muallif qahramon ichki monologlari orqali insonning ma’naviy yetilishi jarayonini realizm ruhida ochib beradi. Asar yoshlar tarbiyasida muhim ahamiyat kasb etadi.