(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada, o`zbek adabiyotining yirik namoyondalaridan biri bo`lgan Shukur Xolmirzayevning mazmunli hayot yo`li va yozuvchining durdona asarlari haqida so`z yuritilib, bayon etiladi. Surxon elining zabardast o`g`loni bo`lgan adibning ijod namunalari, har bir kitobxonning yuraklariga tubdan ta`sir qilib, hayotning o`nqir-cho`nqir yo`llaridan qay tarzda halol o`tishni o`rgatadi. Yozuvchining asarlarida xalqona tafakkur, odob-axloq, ijtimoiy ong va tarixiy xotira kabi tushunchalar badiiy obrazlar orqali ifoda etiladi. Adib o`z hikoyalari, romanlari va pyesalari orqali har bir o`quvchini to`g`rilikka, halollikka, odob-axloq qoidalariga rioya qilishga, va har qanday vaziyatda ham o`zligini yo`qotmaslikka chorlaydi.